Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals στηρίζουν τις ευρωαγορές

Η Allianz θα αποκτήσει τις υπόλοιπες μετοχές της Euler Hermes, ενώ δημοσιεύματα στον Τύπο αναφέρουν πως η UBS ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τμήμα της Commerzbank. Παραιτήθηκε ο CEO της Julius Baer. Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο μετά την υποβάθμιση της Samsung. Υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Σε θετικό έδαφος «γύρισαν» τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το αρνητικό τους ξεκίνημα, λόγω της αυξημένης κινητικότητας στα επιχειρηματικά deals, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της Julius Baer μετά την απρόσμενη παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου τους, ο οποίος εντάσσεται στο δυναμικό ανταγωνίστριας εταιρείας.

Οι μετοχές της Allianz ενισχύονται κατά περίπου 0,7% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως θα αγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές που δεν κατέχει στην γαλλική Euler Hermes, ενώ οι μετοχές της Commerbank κινούνται 1% υψηλότερα μετά το δημοσίευμα της Neue Zuercher Zeitung am Sonntag που φέρει την UBS να έχει δημιουργήσει ομάδα που ερευνά στρατηγικές επιλογές μεταξύ των οποίων η εξαγορά τμημάτων της γερμανικής τράπεζας.

Εν τω μεταξύ, η Unilever ξεκίνησε την αναζήτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου, ενώ στη Γερμανία η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού ζήτησε από την Deutsche Lufthansa πληροφορίες για την τιμολογιακή πολιτική της μετά από παράπονα πελατών για αύξηση τιμών. Επίσης, όπως μετέδιδαν τα ξένα ΜΜΕ, η Meredith σε συνεργασία με τους αδελφούς Koch εξαγοράζει την Time Inc. προς 2,8 δισ. δολάρια σε μετρητά.

Στη βελτίωση του κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συμβάλουν και οι ελπίδες για άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη Γερμανία, καθώς οι Συντηρητικοί της Μέρκελ συμφώνησαν χθες να επιδιώξουν έναν νέο «μεγάλο συνασπισμό» με το SPD του Μάρτιν Σουλτς.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,17% υψηλότερα στις 387 μονάδες, κατά 0,24% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.426 μονάδες, κατά 0,18% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.083 μονάδες και κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.401 μονάδες.

Σε υψηλό δύο μηνών νωρίτερα το ευρώ, λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη Γερμανία.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v