Ηπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα, στις λιανικές πωλήσεις Ισπανίας και Ιρλανδίας, σε Apple-Microsoft-Amazon που θα δημοσιεύσουν στοιχεία αυτή την εβδομάδα αλλά και στις κινήσεις στην Ασία, κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές.

Στο επίκεντρο των επενδυτών σήμερα τα στοιχεία από την αυστριακή Τelecom, το δ' τρίμηνο της Bankia, οι λιανικές πωλήσεις σε Ισπανία και Ιρλανδία, οι αγορές στην Ασία καθώς και η επιτυχημένη πορεία της Wall.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα και την ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη να παρέχουν στήριξη, ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις δηλώσεις που βγαίνουν από τον Λευκό Οίκο για «αθέμητες» εμπορικές πρακτικές από άλλες χώρες.

Πιέσεις στα κινεζικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές κατοχύρωσαν κέρδη ιδιαίτερα στους κλάδους καταναλωτικών προϊόντων και προϊόντων υγείας που είχαν πρόσφατα κάνει ράλι.

Την ίδια ώρα, η Wall Street βρίσκεται σε επιτυχημένη πορεία. Από την αρχή της σεζόν, η πλειοψηφία των εταιρειών στου S&P 500 έχουν αναφέρει ότι τα τελευταία οικονομικά στοιχεία του έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με το Reuters. Εταιρείες με «βαριά» χαρτοφυλάκια όπως οι Apple, Microsoft και Amazon πρόκειται να ανακοινώσουν τα δικά του στοιχεία αυτή την εβδομάδα. 

Στην Ευρώπη, η αυστριακή Telekom Austria και η Bankia ανακοινώνουν κέρδη για το δ' τρίμηνο του 2017. Εν τω μεταξύ, Ισπανία και Ιρλανδία δημοσιεύουν στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις. 

Στα εμπορεύματα, οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν μείωση σήμερα, καθώς αυξάνεται η παραγωγή στη Βόρεια Αμερική και καταγράφει άνοδο το δολάριο, ύστερα από απώλειες έξι συνεχόμενων εβδομάδων. Παρόλα αυτά είναι σε πορεία για την πιο δυνατή αρχή χρονιάς των τελευταίων πέντε ετών.

Το brent βρίσκεται στα 69,90 δολάρια ανά βαρέλι, με απώλειες 0,9% ενώ το αμερικανικό αργό είναι στα 65,81 δολάρια ανά βαρέλι, σε μείωση κατά 0,5%. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, αυτό το μήνα, η τιμή του αργού έχει άνοδο κατά 6,3%, τη μεγαλύτερη άνοδο Ιανουαρίου από το 2013.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 οριακά χαμηλότερα στο άνοιγμα κατά 0.05% στις 400.52 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 λίγο υψηλότερα κατά 0.1% στις 5,535.98 μονάδες, ο FTSE 100 κινείται σταθεροποιητικά με οριακή ενίσχυση κατά 0.09% στις 7,672 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται ελαφρώς ανοδικά κατά 0,02%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v