Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Τα δυνατά οικονομικά στοιχεία της Γερμανίας ανεβάζουν τις αγορές, εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ. Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια. Credit Suisse και Credit Agricole δημοσίευσαν στοιχεία.

Σε θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τη δημοσίευση εταιρικών κερδών και οικονομικών στοιχείων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx ενισχύεται 0,5%, στο Λονδίνο ο FTSE ανοδικά 0,7%, στο Παρίσι ο CAC επίσης σε θετικό πρόσημο 0,7%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,8%.

Στο νότο, στη Μαδρίτη ο IBEX κάνει ανοδική κίνηση 0,8%, ενώ στο Μιλάνο ο MIB ενισχύεται 0,4%.

Αύξηση κατά 2,7% κατέγραψε το ΑΕΠ της ευρωζώνης το δ' τρίμηνο του 2017, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6%. 

Η ισχυρή ανοδική πορεία της Γερμανίας επεκτάθηκε στο τέταρτο τρίμηνο, ενισχύοντας την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ. Το ΑΕΠ στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκε 0,6% από το τρίτο τρίμηνο, σε συμφωνία με τις προβλέψεις του Bloomberg. Η οικονομία επεκτάθηκε 2,9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. 

Η Credit Suisse ανακοίνωσε την τρίτη συνεχόμενη ετήσια ζημία, τονίζοντας πώς οι απώλειες στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 οφείλονται στις αλλαγές στον φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ.

Ανακοίνωσε καθαρή ζημία 983 εκατ. ελβετικών φράγκων (1,05 δισ. δολάρια) για τη χρονιά και δήλωσε ότι πλήρωσε 2,74 δισ. ελβετικά φράγκα σε φορολογικές δαπάνες.

Την ίδια ώρα η Credit Agricole ανακοίνωσε 33% άνοδο στα κέρδη τους τρεις τελευταίους μήνες του 2017. Τα καθαρά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο κατέγραψαν άνοδο στα 387 εκατ. ευρώ από 291 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα. Η τράπεζα είχε επιβάρυνση 384 εκατ. ευρώ λόγω φορολογικής αναθεώρησης στις ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα εμφάνισαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τη νευρικότητα των επενδυτών να συντηρείται εν αναμονή της ανακοίνωσης σήμερα των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, που θα μπορούσαν είτε να καταλαγιάσουν είτε και εντείνουν τους φόβους για ταχύτερες αυξήσεις επιτοκίων παγκοσμίως.

Επιβαρυντικά για το Τόκιο λειτουργεί επίσης η αυξημένη ζήτηση για γεν, που οδήγησε την ισοτιμία έναντι του δολαρίου σε χαμηλό 15 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v