Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Με απώλειες άνοιξαν οι ευρωαγορές τη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Πτώση 2,1% για τη μετοχή της Banca Carige.

Xαμηλότρεα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στις εμπορικές εντάσεις και στα εταιρικά αποτελέσματα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε με απώλειες 0,2% στις 389,73 μονάδες.

Στη Φρανφκούρτη o DAX 30 ενισχύεται 0,2% στις 20.716 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,1% στις 5.513 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,1% στις 7.708 μονάδες. 

Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζει ο τομέας της λιανικής, εν μέσω πιέσεων από τις υποβαθμίσεις αξιολογήσεων και τα απογοητευτικά αποτελέσματα. Πιέσεις δέχονται και οι μετοχές του κλάδου της υγείας. Βουτιά 8% σημειώνει η H. Lundbeck μετά την ανακοίνωση σχεδίων για επέκταση στην κινεζική αγορά. Η Novo Nordisk διολισθαίνει 5%, καθώς οι πωλήσεις δεύτερου τριμήνου ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις.

Η μετοχή της ιταλικής τράπεζας Banca Carige υποχωρεί 2,1% μετά την υποβάθμιση της Moody's. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διαγράφει τα αρχικά κέρδη έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία έναντι του δολαρίου κάτω από το επίπεδο του 1,6.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v