Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Νέο ιστορικό υψηλό έπιασε ο DAX 30 στην Φρανκφούρτη ενώ σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Ισχυρές πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου. Υποχωρεί το ευρώ.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 505 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση μόλις 0,01% στις 7.737 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,15% στις 18.015 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,48% στις 8.161 μονάδες.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να δεσμευτεί σε έναν προκαθορισμένο αριθμό μειώσεων των επιτοκίων ακόμη και μετά την έναρξη της μείωσης του κόστους δανεισμού, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα στοιχεία», δήλωσε νωρίτερα η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο μεταξύ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Ειδικότερα, ο δείκτης που δημοσίευσε η Κομισιόν έδειξε ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε στις -14,9 μονάδες από -15,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο στις -15 μονάδες.

Παράλληλα, κατά 3,4% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Βρετανία τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία. Η άνοδος ήταν πιο μικρή από την αύξηση κατά 4,0% του Ιανουαρίου.

Μια δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων είχε εκτιμήσει ότι ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού θα έφτανε στο 3,5%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημειώνει πτώση 2,2% στα 81,61 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,1% στα 2.160 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0858 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v