Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στη Μ. Ανατολή

H Φρανκφούρτη χάνει 1,3%, το Λονδίνο 1,5%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 1,6% όπως και το Μιλάνο.

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στη Μ. Ανατολή

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. H Φρανκφούρτη χάνει 1,3%, το Λονδίνο 1,5%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 1,6% όπως και το Μιλάνο.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις είναι υψηλές μετά την εκτεταμένη επίθεση του Ιράν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου. Το Ισραήλ έχει ορκιστεί να προβεί σε αντίποινα, αλλά έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να πάρει τον χρόνο του. Οι σύμμαχοι έχουν ζητήσει ψυχραιμία, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε εύκολα να προκληθεί ένας πολύ μεγαλύτερος πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Οι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν απώλειες, καθώς ο κόσμος αναμένει την απάντηση του Ισραήλ στην αεροπορική επίθεση του Ιράν το Σαββατοκύριακο. Οι περισσότερες μεγάλες αγορές στην Ασία έχασαν περίπου 2%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη έδειξαν ότι η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε κατά 5,3% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, περισσότερο από την ανάπτυξη 4,6% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v