Τέταρτη πτωτική συνεδρίαση ευρωαγορών

Πτώση εμφανίζεται στις ευρωαγορές και το πετρέλαιο, λόγω των φόβων για την διεθνή ανάπτυξη. Πιέσεις στις τράπεζες, καλή ανταπόκριση των πορτογαλικών ομολόγων. Ηπια αρνητικά πρόσημα στα futures Wall.

Πτώση επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το πετρέλαιο υποχωρεί, καθώς επικρατούν φόβοι για τους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Με ράλι αντιδρούν τα πορτογαλικά ομόλογα στην επικράτηση του κεντροδεξιού κόμματος στις γενικές εκλογές, εξέλιξη που υποδεικνύει πρόοδο στην λήξη της μακροχρόνιας πολιτικής αδράνειας, η οποία μπλοκάρει στην απόδοση του πακέτου διάσωσης 78 δισ. ευρώ στην χώρα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,13% στις 5.848 μονάδες, ο DAX 0,34% στις 7.086 μονάδες, ενώ ο CAC 0,83% στις 3.859 μονάδες.

Πάνω από 2 τρισ. δολάρια έχουν εξανεμιστεί από την αξία των διεθνών χρηματιστηρίων, με βάση τον παγκόσμιο δείκτη Bloomberg, μετά την φετινή αιχμή της 1ης Μαΐου, εξαιτίας απογοητευτικών μεγεθών για την παγκόσμια οικονομία.

Τα δυσμενή στοιχεία της περασμένης εβδομάδας για την αμερικανική απασχόληση, πίεσαν τον δείκτη S&Ρ στην 5η πτωτική εβδομάδα του, την Παρασκευή.

Τα futures προοιωνίζονται συνέχιση ήπιας πτωτικής πορείας στο σημερινό άνοιγμα της της Wall Street.

Οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν σήμερα στις ευρωαγορές, με «πρωταγωνιστές» κυρίως τις τράπεζες με μεγάλο άνοιγμα στο ελληνικό χρέος.

Η Credit Agricole υποχωρεί 2,1% και η Societe Generale 1,9%.

Στον αντίποδα, η Bayer κερδίζει 2% μετά τις θετικές αναλύσεις του φαρμάκου Alpharadin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v