Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεων συνέχεια στις ευρωαγορές

Για την ολοκλήρωση της έκτης συνεχούς εβδομάδας απωλειών οδεύουν οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα νέα στοιχεία για την Κίνα που προβληματίζουν, αλλά και στη μετέωρη κατάσταση για την Ελλάδα.

Για την ολοκλήρωση της έκτης συνεχούς εβδομάδας απωλειών οδεύουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς κινούνται και σήμερα πτωτικά, με τους επενδυτές να εστιάζουν σε δύο σημεία: στα νέα στοιχεία για την Κίνα που προβληματίζουν, αλλά και στη μετέωρη κατάσταση που εξακολουθεί να υπάρχει για την Ελλάδα, ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά 0,34% στις 7.134 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,71% στις 3.850 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,49% στις 5.827 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να υποχωρεί κατά 0,56% στις 10.065 μονάδες, τον πορτογαλικό PSI να καταγράφει απώλειες 0,37% στις 7.382 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,57% στις 20.273 μονάδες.

Ο μεταλλευτικός κλάδος βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο των πιέσεων μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το εμπορικό πλεόνασμα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, τα οποία δημιουργούν νέες ανησυχίες για τη διεθνή αναπτυξιακή πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v