Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό εννέα μηνών οι ευρωαγορές

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωαγορές, με τις αποδόσεις των 10ετών σε Ιταλία και Ισπανία σε νέο ρεκόρ και έντονες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές. Αναμένεται και η αντίδραση των οίκων αξιολόγησης στο αμερικανικό deal.

Σε χαμηλό εννέα μηνών υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η προσοχή των επενδυτών επιστρέφει στο μείζον θέμα της διεθνούς ανάπτυξης, μετά τα χθεσινά απογοητευτικά στοιχεία για τον αμερικανικό κλάδο μεταποίησης, ενώ παράλληλα αναμένεται η αντίδραση των οίκων αξιολόγησης στο δημοσιονομικό πρόγραμμα που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί 0,77%, στις 6.900 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,44%, στις 3.572 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,12%, στις 5.767 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,3%, στις 9.290 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται 0,39%, στις 6.696 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB αν και ανακάμπτει από τα χαμηλά 27 μηνών που κατέγραψε λίγο νωρίτερα, εξακολουθεί να κινείται σε αρνητικό έδαφος με απώλειες 0,77% στις 17584 μονάδες.

Ο FTSEurofirst 300 σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,4%, στις 1.064 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2010.

Η προσοχή στρέφεται και πάλι στον τραπεζικό κλάδο, μετά το νέο μπαράζ αποτελεσμάτων. Πιέσεις δέχεται η μετοχή της BNP Paribas, ενώ σημαντική άνοδο καταγράφει η μετοχή της Barclays. Ιδιαίτερα στην ιτλαική αγορά, οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές είναι έντονες καθώς και οι αποδόσεις των ιταλικός 10ετών ομολόγων εκτινάχθηκαν σε νέο ιστορικό υψηλό. Οι μετοχές των Intesa Sanpaolo και Banca Monte dei Pasci di Siena καταγράφουν ελεύθερη πτώση 7,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v