Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι σε Ιταλία, Ισπανία με στήριξη από την ΕΚΤ

Ράλι στις αγορές Ιταλίας και Ισπανίας με πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές, λόγω της φερόμενης παρέμβασης της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων. Σταθεροποιητικά κινούνται οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Ράλι πραγματοποιείται στις χρηματιστηριακές αγορές Ιταλίας και Ισπανίας με πρωταγωνιστές κυρίως τις τραπεζικές μετοχές, λόγω της φερόμενης παρέμβασης της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων. Σταθεροποιητικά κινούνται οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,24 στις 6221 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,56% στις 3297 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,06% στις 5.191 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 3,35% στις 8952 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 4,45% στις 16740 μονάδες, ενώ στην Λισσαβόνα ο PSI ενισχύεται κατά 0,26% στις 62593 μονάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει επικεντρωθεί σε αγορές 5ετών ιταλικών και ισπανικών ομολόγων. Κατά συνέπεια, σε πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύονται οι τραπεζικές μετοχές Ιταλίας που ενισχύονται από τις κινήσεις της ΕΚΤ. Έτσι οι μετοχές των Unicredit και Intesa SanPaolo καταγράφουν άνοδο μεγαλύτερη του 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v