Πράσινα ευρωπαϊκά ταμπλό διά χειρός Bernanke

Ανοδικά οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες. Βοηθούν οι χθεσινές δηλώσεις Bernanke για στήριξη της οικονομίας από τη νομισματική πολιτική. Κέρδη 4% για την Royal Bank of Scotland και σενάρια πώλησης.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά ταμπλό παίρνοντας την σκυτάλη από τις ασιατικές αγορές με στήριξη κυρίως από τις χθεσινές δηλώσεις Ben Bernanke περί διατήρησης της αναπτυξιακής νομισματικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,43% στις 7109 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,29% στις 3512 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,35% στις 5.923 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,85% στις 8295 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,29% στις 5661 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,86% στις 16.759 μονάδες.

Νωρίτερα στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 2,36%.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε πως παραμένει αβέβαιο εάν θα διατηρηθεί η πρόσφατη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει η στήριξη από τη νομισματική πολιτική. Την ίδια ημέρα, ο Bill Gross, ο ισχυρός άνδρας της Pimco, έγραψε στο Twitter πως βλέπει και τρίτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την Fed.

Οι δηλώσεις Bernanke «ήταν το ελιξίριο για τις τοποθετήσεις ρίσκου», εξηγεί ο Stewart Hall της RBC Capital Markets, υπενθυμίζοντας ότι κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, οι ασιατικές αγορές κινούνταν πτωτικά λόγω των ανησυχιών για την πορεία της διεθνούς οικονομίας.

Η μετοχή της Royal Bank of Scoland ξεχωρίζει με κέρδη 4,2% καθώς Reuters αποκαλύπτει ότι η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να πουλήσει το ένα τρίτο της βρετανικής τράπεζας σε κρατικά κεφάλαια του Άμπου Ντάμπι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v