Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Ήπια κέρδη αποκομίζουν οι ευρωαγορές μετά την ισχυρή άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης. Σε υψηλό 4,5 ετών ο παγκόσμιος MSCI. Βουτιά της στερλίνας μετά την ΒοΕ. Στο επίκεντρο και η Fed.

Ήπια άνοδο καταγράφουν στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης και ενώ οι επενδυτές επιλέγουν να μείνουν στο περιθώριο, αναμένοντας μπαράζ οικονομικών μεγεθών.

Πάντως η τάση παραμένει θετική και ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ενισχύεται 0,25% στα υψηλότερα επίπεδα 4,5 ετών.

Η στερλίνα «κλέβει την παράσταση» στη σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς διολισθαίνει στα χαμηλότερα επίπεδα 8 μηνών έναντι του δολαρίου ($1,5292) και 16 μηνών έναντι του ευρώ (€1,14), μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Bank of England, που έδειξε ότι υπάρχουν διαθέσεις περαιτέρω χαλάρωσης της πιστωτικής πολιτικής.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,31% στις 7.776 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,13% στις 3.740 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,02% στις 6.378 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,09% στις 8.232 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,02% στις 6.162 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,11% στις 16.646 μονάδες.

Επενδυτές και αναλυτές αναμένουν, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη. Η προσοχή όμως στρέφεται επίσης και στα πρακτικά των τελευταίων συνεδριάσεων της Fed αλλά και της Τράπεζας της Αγγλίας, αναζητώντας μηνύματα για τις μετέπειτα κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Βουτιά 5,6% καταγράφει η μετοχή της Royal KPN καθώς ο όμιλος τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε σχέδια αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v