Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στις αγορές της Ευρώπης

Αρνητικό πρόσημο μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις στη Γηραιά Ήπειρο. Τι δείχνει η εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ξεχωρίζει η Nokia με άλμα 7,4%. Η προσοχή στην οικονομία και τους δείκτες ΡΜΙ.

Διορθωτικές κινήσεις στις αγορές της Ευρώπης

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές με τους επενδυτές να στέφουν την προσοχή τους από τη γεωπολιτική σκηνή, στο μέτωπο της οικονομίας και των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,63% στις 9691 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,56% στις 4351 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,19% στις 6.772 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,22% στις 10.682 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,07% στις 6373 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIΒ καταγράφει απώλειες 0,44% στις 20.738 μονάδες.

Απώλειες 1,7% καταγράφει η μετοχή της Unilever καθώς οι πωλήσεις τριμήνου αποδείχθηκαν κατώτερες των προσδοκιών. Πιέσεις δέχθηκε για τον ίδιο λόγο και η μετοχή της γερμανικής BASF.

Στην αντίποδα, η σουηδική Nokia  καταγράφει άλμα 7,4% καθώς ανακοίνωσε σημαντική διεύρυνση στα περιθώρια κερδοφορίας της.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τους δείκτες ΡΜΙ. Οι πρώτες ενδείξεις από τη Γαλλία είναι μικτές, καθώς ο δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο μεταποίησης υποχώρησε σε χαμηλό επτά μηνών, στο 47,6, ενώ αντίστοιχος δείκτης για τον κλάδο υπηρεσιών ενισχύθηκε σε υψηλό τριών μηνών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v