Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ

H προσδοκία για δραστικές κινήσεις από την ΕΚΤ στήριξε σε νέα μικρή άνοδο τις ευρωαγορές, μετά το +1,8% του Αυγούστου. Κλειστή η Wall Street λόγω αργίας. Πρόσθετες απώλειες στο πετρέλαιο. Σε ιστορικό χαμηλό το ρούβλι λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ

Στάση αναμονής για την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ, τήρησαν οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η αναζωπύρωση της ουκρανικής κρίσης και οι αποδείξεις για τις ζημιές που έχει ήδη προκαλέσει η γεωπολιτική αναταραχή στην οικονομία της ευρωζώνης, επανέφεραν την νευρικότητα.

Τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό σε ένα έτος και πλέον.

Οι συναλλαγές ήταν ήπιες και σε αυτό συνέβαλε η αργία του αμερικανικού χρηματιστηρίου, όπου εορτάζεται η Ημέρα Εργασίας, Labor Day.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, που ενισχύθηκε 1,8% τον Αύγουστο, έκλεισε με άνοδο 0,29% στις 343 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,08% στις 6.825 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 0,09% στις 9.479 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 0,02% στις 4.380 μονάδες.

Ο όγκος συναλλαγών ήταν 25% χαμηλότερος από τον μέσο όρο 30 ημέρων για την συγκεκριμένη περίοδο.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής μέχρι την τακτική συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, από την οποία αναμένεται ισχυρό μήνυμα ή ισχυρή κίνηση από μέρους της ΕΚΤ ώστε να τονωθεί η ρευστότητα.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, σημαντικά κέρδη απεκόμισε η μετοχή της Novartis μετά την ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων για πειραματικό σκεύασμα για την καρδιά. Η Iliad SA βούλιαξε 4% καθώς φέρεται να συζητά για βελτιωμένη πρόταση προς την T-Mobile US Inc.

Στις υπόλοιπες αγορές, η τιμή του πετρελαίου συνέχισε να υποχωρεί καθώς εκτιμάται ότι αυξάνεται η παραγωγή του OPEC.

Το ευρώ διολίσθησε σε χαμηλό έτους εν αναμονή της ΕΚΤ, ενώ η ουκρανική κρίση πίεσε το ρωσικό ρούβλι σε αρνητικό ιστορικό ρεκόρ.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης Micex έκλεισε χαμηλότερα επί 3η συνεχόμενη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v