Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίστηκαν οι βαριές απώλειες στις ευρωαγορές

Ο όγκος συναλλαγών στις εταιρίες του Stoxx 600 ήταν υπερδιπλάσιος του μέσου όρου 30 ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Περιορίστηκαν οι βαριές απώλειες στις ευρωαγορές

Στα χαμηλότερα επίπεδα της φετινής χρονιάς έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ολοκληρώνοντας την 8η αρνητική συνεδρίαση, που είναι το χειρότερο σερί των τελευταίων 11 χρόνων. Οι ανησυχίες ότι η παγκόσμια οικονομία «σκοντάφτει» και επιστρέφει η κρίση στις αγορές της περιφέρειας της ευρωζώνης, κυριάρχησαν στην νευρική επενδυτική ψυχολογία.

Ωστόσο, αν και η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από δραματικές διακυμάνσεις, οι απώλειες περιορίστηκαν το απόγευμα, όταν Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι η Fed θα πρέπει να μελετήσει το ενδεχόμενο καθυστέρησης της λήξης του προγράμματος παροχής ρευστότητας.

Οι δηλώσεις περιόρισαν τις απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, που διολίσθησε ενδοσυνεδριακά 2,9%, περιόρισε τις απώλειες στο 0,4% κλείνοντας στις 310,03 μονάδες.

Πτώση εμφάνισαν οι 15 από τους 18 δείκτες των δυτικοευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,25% στις 6.196 μονάδες, ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 8.583 μονάδες, ενώ ο CAC διολίσθησε 0,53% στις 3.919 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Πορτογαλίας βούλιαξε 3,2% σε χαμηλό δύο ετών ενώ της Μαδρίτης 1,5%. Ο όγκος συναλλαγών στις εταιρίες του Stoxx 600 ήταν υπερδιπλάσιος του μέσου όρου 30 ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v