Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα αλλά θετικό κλείσιμο στις ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είχε μια συνεδρίαση με έντονες μεταβολές: Ενισχύθηκε το πρωί έως 0,8%, υποχώρησε το μεσημέρα έως 1,1% κι έκλεισε τελικώς με άνοδο 0,7%.

Νευρικότητα αλλά θετικό κλείσιμο στις ευρωαγορές

Ανέτρεψαν τις αρχικές απώλειες οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ξεπερνώντας τις τραπεζικές επιπτώσεις από τα stress test και αντλώντας αισιοδοξία από την ανακοίνωση δυναμικής ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είχε μια συνεδρίαση με έντονες μεταβολές: Ενισχύθηκε το πρωί έως 0,8%, υποχώρησε το μεσημέρα έως 1,1% κι έκλεισε τελικώς με άνοδο 0,68% στις 330,49 μονάδες.

Οι τράπεζες υπέστησαν ενδοσυνεδριακά έντονες απώλειες και πάλι, εξαιτίας των επιπτώσεων των αποτελεσμάτων των τραπεζικών stress test που ανακοίνωσε η ΕΚΤ την Κυριακή.

Ο επιμέρους τραπεζικός δείκτης του Stoxx 600 διολίσθησε πάνω από 1% στην σημερινή συνεδρίαση, ανεβάζοντας το σύνολο των απωλειών μέχρι στιγμής στον μήνα στο 6%. Τελικώς όμως οι απώλειες περιορίστηκαν στον μεγαλύτερο βαθμό.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,16% στις 6.464 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 0,35% στις 9.115 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε 0,74% χαμηλότερα στις 4.141 μονάδες.

Με κέρδη έκλεισαν και τα χρηματιστήρια του Μιλάνου, της Μαδρίτης αλλά όχι της Λισσαβόνας (-1,7%). 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v