Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών παρά το "σοκ" στο πετρέλαιο

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,21% υψηλότερα στις 347 μονάδες.

Κέρδη ευρωαγορών παρά το σοκ στο πετρέλαιο

Οι στατιστικές ειδήσεις της ημέρας πρόσφεραν σημαντική ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τις πιέσεις που προκάλεσε στις ενεργειακές μετοχές η «βουτιά» των τιμών του πετρελαίου.

Από το οικονομικό μέτωπο, ανακοινώθηκε αναπάντεχη πτώση στον αριθμό των ανέργων στην Γερμανία, ενώ καλές οικονομικές ειδήσεις κοινοποιήθηκαν και στην Ισπανία και την Ιταλία. Επιπλέον, οι δείκτες πληθωρισμού σε Γερμανία και Ισπανία παρέμειναν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, επιτείνοντας τις προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να δράσει για να ανεβάσει τον πληθωρισμό και την οικονομική δραστηριότητα.

Οι συναλλαγές ήταν κάπως περιορισμένες σήμερα, εξαιτίας της αργίας στον «ναό του χρήματος», το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street.

Επιπλέον, τα αρχικά κέρδη περιορίστηκαν εξαιτίας των μεγάλων πιέσεων που άσκησε στους κλάδους ενέργειας και πρώτων υλών η πτώση του πετρελαίου έως και 8%, εξαιτίας της απόφασης του OPEC να μην προχωρήσει σε μείωση του πλαφόν παραγωγής.

Οι ενεργειακές πιέσεις ήταν ευδιάκριτες στον βρετανικό δείκτη FTSE που έκλεισε 0,09% χαμηλότερα στις 6.723 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύθηκε 0,6% και ο CAC ενισχύθηκε 0,2% στις 4.382 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,21% υψηλότερα στις 347 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v