Συνεδριάσεις "ασανσέρ" στις ευρωαγορές

Ο δείκτης Stoxx 600 έχασε ενδοσυνεδριακά έως 0,8% αλλά έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,2% στις 339 μονάδες.

Συνεδριάσεις ασανσέρ στις ευρωαγορές

Συνεδρίαση εναλλαγών προσήμων εκτυλίχθηκε στις ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολούθησαν σειρά κρίσιμων γεγονότων, όπως την εξέλιξη της προσφοράς φθηνών δανείων από την ΕΚΤ, την βύθιση των τιμών του πετρελαίου και την συνεχιζόμενη πτώση στο χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι συνεδριάσεις ξεκίνησαν με προσπάθεια ανάκαμψης, αλλά τα πρόσημα έγιναν αρνητικά το μεσημέρι, καθώς η τιμή του πετρελαίου Brent βυθιζόταν κάτω από τα $65 ανά βαρέλι, συμπαρασύροντας τις εταιρίες των εμπορευματικών κλάδων.

Τα θετικά πρόσημα επανήλθαν το απόγευμα, χάρη στα πειστικά κέρδη της Wall Street, που αντέδρασε στις ευνοϊκές εγχώριες στατιστικές ειδήσεις.

Ο δείκτης Stoxx 600 έχασε ενδοσυνεδριακά έως 0,8% αλλά έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,2% στις 339 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE περιόρισε τις απώλειες αλλά και πάλι έκλεισε με πτώση λόγω της «βουτιάς» στις μεταλλευτικές μετοχές, με απώλειες 0,34% στις 6.478 μονάδες, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,77% στις 9.863 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 0,05% στις 4.226 μονάδες.

Το ελληνικό χρηματιστήριο βούλιαξε 7,4% με την μεγαλύτερη τριήμερη πτώση από το 1987 λόγω φόβων για τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα.

Το χρηματιστήριο του Μιλάνο υποχώρησε ελαφρώς 0,09% ενώ της Μαδρίτης ενισχύθηκε ήπια 0,5%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v