Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τα κέρδη που κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές αγορές δίνουν στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η προσοχή στη σημερινή συνεδρίαση της Fed. Στα 1,1042 δολάρια υποχωρεί ο χρυσός. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές
Τα θετικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν ευρωπαϊκές εταιρείες στηρίζουν ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, μετά και το θετικό κλείσιμο στις κινεζικές αγορές.

Η μετοχή της Peugeot κατέγραφε άνοδο 5% μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων για το α' εξάμηνο, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, ενώ ράλι άνω του 20% κάνει η μετοχή της βρετανικής εταιρείας ακινήτων Quintain Estates μετά από προσφορά που υπέβαλε το private equity Lone Star και 50% η μετοχή της Italcementi μετά την προσφορά που της έκανε η HeidelbergCement.

Αντιθέτως, χαμηλότερα κατά 1,9% κινείται η μετοχή της Schneider Electric μετά την υποβάθμιση των προβλέψεών της για το σύνολο της χρήσης, που αποδίδεται στην αδυναμία της αγοράς της Κίνας.

Η προσοχή στρέφεται στις σημερινές ανακοινώσεις της Fed, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και το άνοιγμα του ελληνικού χρηματιστηρίου αυτήν την εβδομάδα.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5% στις 392 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,73% στις 6.603 μονάδες, ενώ υψηλότερα στο 0,3% περιορίζονται τα κέρδη για τον δείκτη CAC του Παρισιού στις 4.992 μονάδες και στο 0,1% για τον δείκτη DAX της Φρανκφούρτης στις  11.186 μονάδες.

Κατά 0,13% υποχωρεί ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 11.237 μονάδες, κατά 0,06% ο πορτογαλικός PSI στις 5.656 μονάδες και κατά 0,9% ο ιταλικός FTMIB στις 23.113 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street προοιωνίζοντα τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

Στα 1,1042 δολάρια υποχωρεί το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v