Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 1% για DAX μετά το ανοδικό γύρισμα της Deutsche

Στο «πράσινο» ο DAX, οδεύει για θετικό κλείσιμο στο «νήμα» μετά από μια συνεδρίαση έντονων πιέσεων. Ανέκαμψε η Deutsche Bank μετά από δημοσίευμα για επικείμενο συμβιβασμό.

Ράλι 1% για DAX μετά το ανοδικό γύρισμα της Deutsche

Σε θετικό έδαφος γύρισε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης, με τον DAX να κινείται 1% υψηλότερα, μετά από αιφνίδιο ράλι 5,8% της Deutsche Bank που πυροδοτήθηκε από φήμες για συμβιβασμό με τις αμερικάνικες αρχές. 

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,07% στις 342 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί 0,3% στις 6.840 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC σημειώνει άνοδο 0,17% στις 4.451 μονάδες.

Ράλι  1% δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.511 μονάδες.

Την Πέμπτη οι ανησυχίες για την μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας «έστειλαν» τις εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές της Deutsche Bank σε ιστορικό χαμηλό, παρασύροντας τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο χαμηλότερα.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε μετά το δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε πως περίπου 10 hedge funds μειώνουν την έκθεσή τους στην Deutsche Bank, αν και αργότερα η τράπεζα δήλωσε στο CNBC πως αυτό είναι κάτι «σύνηθες» στις συναλλαγές με τα hedge funds.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με στοιχεία της EBS, το ευρώ υποχωρεί σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων έναντι του ελβετικού φράγκου λόγω των ανησυχιών για την Deutsche Bank.

Ο δείκτης Stoxx 600 banks κατέγραψε απώλειες ως και 3,05%, με την μετοχή της Deutsche Bank να κάνει «βουτιά» περίπου 8% στα 9,9 ευρώ, γράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v