Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμένες κινήσεις στις ευρωαγορές

Στις γεωπολιτικές εξελίξεις στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Σήμερα η σύνοδος των ΥΠΕΞ των G7, η σύνοδος των αρχηγών κρατών του ευρω-Νότου, αλλά και η συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Περιορισμένες κινήσεις στις ευρωαγορές

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις έρχονται στο επίκεντρο της προσοχής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την αμερικανική πυραυλική επίθεση στη Συρία την περασμένη εβδομάδα, με τους επενδυτές να βλέπουν αύξηση των γεωπολιτικών ρίσκων.

Σήμερα, άλλωστε, ξεκινά η διήμερη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των G7, με την Ευρώπη και την Ιαπωνία να ζητούν αποσαφήνιση της στάσης των ΗΠΑ σε μια σειρά ζητημάτων, κυρίως σε ό,τι αφορά της Συρία. Η Ιταλία ευελπιστεί πως θα υπάρξει ένα τελικό ανακοινωθέν που θα ενισχύει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για να μπει τέλος στον πόλεμο της Συρίας.

Σήμερα, εξάλλου, πραγματοποιείται  στη Μαδρίτη η Σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου (Ελλάδας, Κύπρου, Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Μάλτας) με τις εξελίξεις στη Συρία, στο προσφυγικό, την ασφάλεια της ΕΕ και το Brexit να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η σημερινή συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία θεωρείται δεδομένο πως θα συζητηθεί (και) το ζήτημα του Ελληνικού χρέους.

Εν τω μεταξύ, ξεκινά σήμερα η επίσημη προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία την Κυριακή, την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος εντείνει την επιθετική ρητορική του κατά της Ευρώπης.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,18% στις 380 μονάδες, κατά 0,08% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.343 μνάδες, κατά 0,6% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.103 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.187 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v