Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Βόρεια Κορέα

Χαμηλότερα κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις νέες δηλώσεις Τραμπ για την απειλή της Βόρειας Κορέας. Άνοδος 2,2% για το πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Βόρεια Κορέα

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωαγορές καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι γεωπολιτικές ανησυχίες.

Ειδικότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε από τη Βαρσοβία πως «υπάρχουν μερικά πολύ σοβαρά πράγματα» που σκέφτονται να κάνουν οι ΗΠΑ αναφορικά με την απειλή της Βόρειας Κορέας, αλλά «θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Στη Μέση Ανατολή, τα τέσσερα αραβικά κράτη αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αποκλεισμό του Κατάρ μετά την αρνητική απάντηση στους όρους που είχαν θέσει.

Στο μεταξύ, διχασμένοι εμφανίστηκαν οι αξιωματούχοι στα πρακτικά της Fedαναφορικά με τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων και τον αντίχτυπο που θα έχουν στην αγορά.

Αντίστοιχα, τα «πρακτικά» από τη συνεδρίαση του Ιουνίου της ΕΚΤ «αποκαλύπτουν» ότι τα μέλη της κεντρικής τράπεζας δήλωσαν ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθούν σημάδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών, η οποία θα αποτελούσε εμπόδιο στην πρόσφατη πρόοδο στο ζήτημα του πληθωρισμού.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Μάιο στη Γερμανία αυξήθηκαν 1% μετά από μείωση 2,2% τον προηγούμενο μήνα.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,67% στις 380 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,41% στις 7.337 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,58% στις 12.381 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,53% στις 5.152 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,24% στις 10.498 μονάδες ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,69% στις 21.084 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 2,2% στα 46,12 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.223 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,5% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1411 από 1,1351 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v