Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές εν αναμονή Fed-ΕΚΤ

Η Fed ξεκινά σήμερα την διήμερη συνεδρίασή της, στην οποία αναμένεται να αποφασίσει αύξηση των επιτοκίων, ενώ η ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη και θεωρείται απίθανο να τροποποιήσει τη νομισματική της πολιτική. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές εν αναμονή Fed-ΕΚΤ

Σταθεροποιητική εικόνα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών επικεντρωμένη στις συνεδριάσεις των  κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Η Fed ξεκινά σήμερα την διήμερη συνεδρίασή της, στην οποία αναμένεται να αποφασίσει αύξηση των επιτοκίων, ενώ η ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη και θεωρείται απίθανο να τροποποιήσει τη νομισματική της πολιτική.

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Νοεμβρίου της Βρετανίας, ο οποίος αυξήθηκε απρόσμενα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2012,  στο 3,1% σε ετήσια βάση, έναντι του 3% που ανέμεναν οι αναλυτές και από 3% τον περασμένο μήνα. 

Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που καταρτίζει το Ινστιτούτο ZEW υποχώρησε τον Δεκέμβριο στο 17,4 από 18,7 τον προηγούμενο μήνα, αν και το Ινστιτούτο σημειώνει πως οι προοπτικές της γερμανικής οικονομίες τους επόμενους έξι μήνες παραμένουν θετικές.

Από το επιχειρηματικό «μέτωπο», η Unicredit, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, επικαιροποίησε το επιχειρηματικό της σχέδιο έως το 2019, δεσμευόμενη να πωλήσει περισσότερα «κόκκινα» δάνεια από όσο αναμένονταν προηγουμένως, ενώ αποφάσισε να αυξήσει και το μέρισμά της.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το Brent ξεπέρασε τα 65 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τα μέσα του 2015, λόγω κλεισίματος αγωγού στη Βόρεια Θάλασσα, που προκάλεσε σημαντική μείωση της προμήθειας στην αγορά.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% υψηλότερα στις 389 μονάδες, κατά 0,25% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.472 μονάδες, κατά 0,1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.392 μονάδες και κατά λιγότερο από 0,1% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.127 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v