Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Η ισχυρή άνοδος της Wall Street και τα δυνατά εταιρικά αποτελέσματα ενισχύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών. «Παραφωνία» στο κλίμα ελαφρώς από τα χθεσινά σχόλια του ΔΝΤ. Danone, Vopak και Rio Tinto δημοσιεύουν στοιχεία.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Ηπιες κινήσεις σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα νέα εταιρικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου της χρονιάς.

Τα ισχυρά εταιρικά στοιχεία και η χθεσινή άνοδος της Wall Street οδηγούν υψηλότερα τα πιο βασικά ασιατικά χρηματιστήρια και διατηρούν την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Ο MSCI δείκτης Ασίας-Ειρηνικού, εξαιρουμένου της Ιαπωνίας, ήταν περίπου 0,5% υψηλότερα.

Την ίδια ώρα, η εμπιστοσύνη μεταξύ των επενδυτών στην παγκόσμια οικονομία εμφανίζεται να υποχωρεί ελαφρώς μετά τα σχόλια του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου για τις γεωπολιτικές εντάσεις και τους εμπορικούς δασμούς.

Στο προσκήνιο (και) σήμερατα εταιρικά αποτελέσματα, με τις Danone, Vopak και Rio Tinto να δημοσιεύουν στοιχεία.

Επιβεβαιώνει το outlook για το 2018 η Danone καθώς οι πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ενισχύθηκαν, λόγω δυνατών επιδόσεων, κυρίως στον τομέα της ειδικής διατροφής και των νερών.

Η γαλλική εταιρεία ειδών διατροφής ανακοίνωσε ότι για την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, οι πωλήσεις έφτασαν τα 6,09 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 4,9% σε συγκρίσιμη βάση.

Η μετοχή της ενισχύεται 3,2%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η τελική εκτίμηση για τον πληθωρισμό Μαρτίου της ευρωζώνης θα ανακοινωθεί αργότερα το πρωί.

Υπό αυτό το κλίμα:

*Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σταθερός στις 12,594 μονάδες

*Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0.2% στις 7,242 μονάδες

*Στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,2% στις 5,365 μονάδες

*Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σταθερός, στις 380 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v