Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες για τον δείκτη δολαρίου και μικρή άνοδος του ευρώ, στη σκιά του bitcoin

Εν αναμονή της συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονται το δολάριο και το ευρώ, την ώρα που το Bitcoin τραβάει την ανηφόρα.

Απώλειες για τον δείκτη δολαρίου και μικρή άνοδος του ευρώ, στη σκιά του bitcoin

Απώλειες σημειώνει ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,1% στα 93,801 σε σχέση με έξι νομίσματα και απομακρύνεται από το υψηλό δύο εβδομάδων, που είχε σημειώσει την Παρασκευή.

«Νομίζω ότι έχει μικρότερα κέρδη λόγω της έκθεσης για τα μισθολογικά στοιχεία που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή και που ενδυναμώνει το δίλημμα της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων, καθώς από τη μια έχουμε ανάπτυξη, αλλά από την άλλη υπάρχει πίεση, λόγω  πληθωρισμού», σημείωσε ο Lee Hardman, υπεύθυνος νομισματικής στρατηγικής της MUFG. Υπενθυμίζεται ότι η διήμερη συνεδρίαση της FED, ξεκινάει αύριο.

Το Bitcoin κινείται ανοδικά κατά 12% στα 16.422 δολάρια στο Bitstamp με έδρα το Λουξεμβούργο, μετά το ρεκόρ όλων των εποχών, αξίας 16.666,66 δολαρίων, που είχε την Παρασκευή και τη... «φρενίτιδα» για τα κρυπτονομίσματα, καθώς ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των bitcoin futures, με ράλι μάλιστα που έφτασε και το 25%. 

Το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,1% έναντι ενός ισχυρότερου δολαρίου, φθάνοντας στα 1,1791 δολάρια, υψηλότερα από το χαμηλό των τριών εβδομάδων του 1,1730 δολαρίων, που είχε την Παρασκευή, πριν από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυτή την εβδομάδα.

H στερλίνα στα 1,3386 δολάρια, οριακά ενισχυμένη κατά 0,01%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v