Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί από το υψηλό 6μήνου το ευρώ

Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί τώρα έναντι των περισσότερων μεγάλων νομισμάτων, καθώς η αναμενόμενη νίκη του Μακρόν επί της Μαρίν Λεπέν οδήγησε σε κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς η ανακούφιση για τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας αντικαθίσταται από ανησυχίες για τη διατήρηση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα, που νωρίτερα είχε αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο εξαμήνου στην Ασία, υποχωρεί τώρα έναντι των περισσότερων μεγάλων νομισμάτων, καθώς η αναμενόμενη νίκη του Μακρόν επί της Μαρίν Λεπέν οδήγησε σε κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές.

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Πέτερ Πράετ δήλωσε τη περασμένη εβδομάδα πως η πρόσφατη οικονομική βελτίωση της ευρωζώνης δεν είναι ακόμα επαρκής λόγος για να αρχίσει να περιορίζεται η νομισματική πολιτική της Τράπεζας.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα παραθέσει ομιλία στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα, που νωρίτερα είχε αγγίξει το 1,1024 δολάριο, υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,35%, στο 1,0961 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v