Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά συναλλάγματος

Οριακές κινήσεις για το ευρώ έναντι του δολαρίου. Σε υψηλό 6 ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη η Γερμανία. Νευρικότητα για τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο αναφορικά με τον προϋπολογισμό.

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ, με τα νέα ισχυρά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία, αλλά και την έντονη νευρικότητα που επικρατεί αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις το Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,3470 δολ. ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναρριχηθεί στο 1,3579 δολ. μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Fed να μην προχωρήσει στην σταδιακή μείωση της αντισυμβατικής νομισματικής πολιτικής.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου GfK για τη Γερμανία αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 6 ετών.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν προθεσμία λίγων ημερών για να καταλήξουν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους και για το περιβόητο όριο χρέους. Ο υπουργός Οικονομικών Jack Lew προειδοποίησε ότι τα διαθέσιμα ρευστά των ΗΠΑ είναι λιγότερα από 50 δισ. δολ. και αρκούν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Το Κογκρέσο όμως, είναι βαθιά διχασμένο και οι αγορές θυμούνται την προηγούμενη αντίστοιχη διαδικασία διαπραγμάτευσης που έληξε χωρίς αποτέλεσμα.

Επίσης, επικρατεί ευρύτερη σύγχυση αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες αρκετά στελέχη με δηλώσεις τους εκφράζουν αντικρουόμενες απόψεις για το πότε θα πρέπει να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση στα μέτρα αντισυμβατικής νομισματικής πολιτικής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v