Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 6 εβδομάδων το ευρώ με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Ο δείκτης δολαρίου βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο 11 και πλέον ετών. Η ανοδική πορεία στις αποδόσεις των Treasuries, τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Fed και οι επικείμενες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στην ευρωζώνη.

Με την προσοχή να στρέφεται στην ΕΚΤ και στην επικείμενη ανακοίνωση εφαρμογής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, το ενιαίο νόμισμα κινείται πτωτικά έναντι του δολαρίου αγγίζοντας μάλιστα το χαμηλότερο επίπεδο 6 εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,5% στα 1,1121 δολ.. Στον αντίποδα, ο δείκτης δολαρίου (που αποτυπώνει την πορεία του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων) βρίσκεται σε νέο υψηλό 11 και πλέον ετών (άγγιξε το 95,730), με στήριξη από την ενίσχυση των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα και τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς συναλλάγματος θα εξαρτηθεί κυρίως από τα οικονομικά μεγέθη που αναμένονται αυτή την εβδομάδα για την αμερικανική οικονομία. «Αυτό που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες είναι η πλευρά του δολαρίου στην εξίσωση» δήλωσε ο Ντάραγκ Μάχερ, της HSBC και συμπλήρωσε: «Η ΕΚΤ μας έχει πει τι θα κάνει, κατά συνέπεια υπό αυτή την έννοια, το ευρώ βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο και είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι από τα ευρωπαϊκά στοιχεία». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v