Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά η τουρκική λίρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού

Η τουρκική λίρα υποχωρούσε κατά 0,7% έναντι του δολαρίου στις 2,8699 λίρες, εμφανίζοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ 24 νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών, ενώ το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης κατέγραφε τις μεγαλύτερες απώλειες του τελευταίου μήνα.

Πιέσεις στο τουρκικό νόμισμα και πτώση για τις τουρκικές μετοχές και τα ομόλογα, μετά την ανακοίνωση της κατάρριψης ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στα σύνορα της Συρίας, είδηση που απειλεί να κλιμακώσει τις εντάσεις μεταξύ των δυο χωρών, την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται να ανακοινώσει το νέο της υπουργικό συμβούλιο.

Η τουρκική λίρα υποχωρούσε κατά 0,7% έναντι του δολαρίου στις 2,8699 λίρες, εμφανίζοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ 24 νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών, ενώ το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης κατέγραφε τις μεγαλύτερες απώλειες του τελευταίου μήνα, υποχωρώντας κατά 1,78% στις 78.326 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, το ευρώ χάνει τα όποια κέρδη σημείωνε νωρίτερα, και διαμορφώνεται αυτήν την ώρα στα 1,0363 δολάρια, ενώ σταθεροποιητικά κινείται η στερλίνα εν αναμονή της κατάθεσης του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου, όπου εκτιμάται ότι θα δώσει ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v