Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η χειρότερη εβδομάδα από το 2009 για το δολάριο

Το δολάριο έχει υποχωρήσει κατά 3% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων από τη Δευτέρα, καθώς οι προσδοκίες ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκιά της τουλάχιστον μία φορά ακόμα φέτος, έχουν σχεδόν εξανεμιστεί εν μέσω ενδείξεων εγχώριας αδυναμίας και ευρύτερων ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Απομακρύνεται από το χαμηλό δυόμισι μηνών το δολάριο, ωστόσο οδεύει προς την καταγραφή των χειρότερων εβδομαδιαίων απωλειών του από το 2009, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που εκτιμάται ότι θα δείξουν αν τελικά η Fed θα προχωρήσει σε άλλες αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Το δολάριο έχει υποχωρήσει κατά 3% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων από τη Δευτέρα, καθώς οι προσδοκίες ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκιά της τουλάχιστον μια φορά ακόμα φέτος έχουν σχεδόν εξανεμιστεί εν μέσω ενδείξεων εγχώριας αδυναμίας και ευρύτερων ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,14% στο 1,1190 δολάρια, όμως από την αρχή της εβδομάδας καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 3% -τη μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2011. Έναντι του γεν, το δολάριο κινούνταν σταθεροποιητικά, στα 116,80 γεν, κοντά στο χαμηλό δύο εβδομάδων των 116,525 υεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v