Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη άνω του 2% για τη στερλίνα

Η στερλίνα ενισχύεται κατά 2,27% έναντι του δολαρίου, στα 1,4678 δολάρια, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για Brexit. Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν για έντονη μεταβλητότητα τις επόμενες ημέρες.

Άνοδο που ξεπερνά το 2% καταγράφει η στερλίνα, την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων οκτώ ετών, καθώς καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή ένωση, μετά τις νέες δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στην παραμονή..

Η στερλίνα ενισχύεται κατά 2,27% έναντι του δολαρίου, στα 1,4678 δολάρια, ενώ υψηλότερα κατά 0,35% κινείται το ευρώ, στα 1,1317 δολάρια.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι θα υπάρξει έντονη μεταβλητότητα τις επόμενες ημέρες, καθώς η όποια αλλαγή στις πιθανότητες ή στις δημοσκοπήσεις εκτιμάται ότι θα προκαλέσει υπερβολική αντίδραση όχι μόνο για τη στερλίνα, αλλά και για τη γενικότερη διάθεση ανάληψης ρίσκου.

Η HSBC, όπως σημειώνουν οι Financial Times, επανέλαβε σήμερα πως η στερλίνα κινδυνεύει σημαντικά στην περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, προβλέποντας πτώση του βρετανικού νομίσματος άνω του 15% σε αυτή την περίπτωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v