Υποχωρεί η στερλίνα μετά τα σχόλια Shafik

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί 0,08% έναντι του αμερικανικού στο 1,3013 δολάριο. Μικρή πτώση εμφανίζει και το ευρώ, κατά 0,02% στο 1,1213 δολάριο.

Πτωτικά κινείται η στερλίνα, λόγω των σημερινών σχολίων της υποδιοικήτριας της Τράπεζας της Αγγλίας, Minouche Shafik, ότι η κεντρική τράπεζα «κάποια στιγμή» θα χρειαστεί να προσθέσει νομισματική τόνωση στη βρετανική οικονομία για να την προστατεύσει από την ανατάραξη του Brexit.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,08% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,3013 δολάριο.

Η υποδιοικήτρια της κεντρικής τράπεζας, η οποία του χρόνου θα αποσυρθεί από την επιτροπή νομισματικής πολιτικής της BoE, ανέφερε ότι μια μείωση επιτοκίων το 2016 θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά στοιχεία.

H τραπεζίτης ήταν λιγότερο αισιόδοξη από τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας Μαρκ Κάρνεϊ, ο οποίος υποστήριξε σε σημερινή το συνέντευξη ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τη βρετανική οικονομία είναι θετικές. Τα σχόλιά του ώθησαν τη στερλίνα υψηλότερα νωρίτερα σήμερα.

Ελάχιστη πτώση εμφανίζει και το ευρώ. Το κοινό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,02% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,1213 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v