Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά στα χαμηλά 31 ετών η στερλίνα, λόγω ανησυχιών για hard Brexit

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,42% έναντι του αμερικανικού, στο 1,2696 δολάριο. Πτώση εμφανίζει και το ευρώ έναντι του δολαρίου, κατά 0,15%, στο 1,1188.

Υποχωρεί η στερλίνα και κυμαίνεται κοντά σε χαμηλά 31 ετών, εξαιτίας των αυξανόμενων ανησυχιών για την πιθανότητα hard Brexit και των σχολίων της Τερέζα Μέι για τον αντίκτυπο της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,42% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2696 δολάριο.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής ομιλίας της, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναφέρθηκε στο θέμα των παρενεργειών των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων και του τυπώματος χρήματος, ενισχύοντας την άποψη ότι οι φορείς χάραξης πολιτικής πιθανώς φτάνουν στα όρια της νομισματικής τόνωσης, με τα επιτόκια αναφοράς να είναι ήδη σε αρνητικό έδαφος σε κάποιες δυτικές οικονομίες.

Η ομιλία οδήγησε επίσης σε εικασίες πως η βρετανική κυβέρνηση είναι ενάντια σε περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας, δεδομένου του αντίστροφου αντίκτυπου σε αποταμιεύσεις και συντάξεις.

Όπως εκτίμησε ο Χαράλαμπος Πισσούρος, ανώτατος αναλυτής στην IronFX Global, μετά το τέλος της θητείας του Μαρκ Κάρνεϊ, ο διοικητής ενδέχεται να αντικατασταθεί από κάποιον πιο επιθετικό στις πολιτικές. «Αν και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί σχετικά αισιόδοξη ένδειξη για τη στερλίνα, οι traders αυτή τη στιγμή ανησυχούν περισσότερο για τους πολιτικούς κινδύνους και την πιθανότητα ενός hard Brexit, αντί για τη νομισματική πολιτική ή τα οικονομικά στοιχεία», τόνισε.

Πτωτικά κινείται και το ευρώ έναντι του δολαρίου, κατά 0,15%, στο 1,1188.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v