Κοντά σε χαμηλά μήνα η στερλίνα

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,40% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2345 δολάριο. Το ευρώ επίσης υποχωρεί 0,17% έναντι του δολαρίου, ενώ ο δείκτης DXY ενισχύεται κατά 0,27% στις 103,41 μονάδες.

Πτωτικά κινείται η στερλίνα, ενώ νωρίτερα σήμερα βυθίστηκε σε χαμηλά ενός μήνα έναντι του γενικώς πιο ισχυρού δολαρίου, καθώς εξακολουθεί να πιέζεται από την αβεβαιότητα που περιβάλλει τη διαδικασία με την οποία η Βρετανία θα αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,40% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2345 δολάριο.

Εχθές το νόμισμα υποχώρησε μέχρι και 0,9% έναντι του δολαρίου, λόγω των ανησυχιών για το πώς θα διαχειριστούν οι επιχειρήσεις της χώρας τη βρετανική έξοδο, αλλά και εξαιτίας του εντεινόμενου κινδύνου για δεύτερο σκωτικό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανέφερε πως η χώρα θα μπορούσε να καλύψει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση μετά την έξοδό της και χαλάρωσε κάπως την πίεση στο νόμισμα.

Σήμερα οι traders αναμένουν τις δηλώσεις της πρωθυπουργού που εμφανίζεται το μεσημέρι ενώπιον κυβερνητικής επιτροπής, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που περιβάλλουν τη στρατηγική της για το Brexit.

Παράλληλα η προσοχή τους είναι στραμμένη στην πρωθυπουργό της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, που σκιαγραφεί σήμερα τα δικά της σχέδια, ευελπιστώντας να διατηρήσει στενούς δεσμούς με την ΕΕ μετά το Brexit.

Το δολάριο συνεχίζει να ισχυροποιείται, με τον δείκτη DXY να ενισχύεται κατά 0,27% στις 103,41 μονάδες, πλησιάζοντας για άλλη μια φορά προς τα υψηλά του των 14 ετών. Το αμερικανικό νόμισμα τόνωσαν αισιόδοξα σχόλια της Τζάνετ Γέλεν που κράτησαν ζωντανές τις προσδοκίες της αγοράς για γρήγορο ρυθμό αυξήσεων των επιτοκίων το επόμενο έτος.

Το ευρώ υποχωρεί έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,17% στο 1,0385 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v