Το ευρώ προς τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του 2017

Το κοινό νόμισμα υποχωρεί 0,65% έναντι του αμερικανικού στο 1,0682 δολάριο. Η στερλίνα σημειώνει ακόμη μεγαλύτερη πτώση έναντι του δολαρίου, κατά 0,77% στο 1,2372.

Πτωτικά κινείται το ευρώ, ενώ οδεύει προς τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του για το 2017 μέχρι στιγμής έναντι του γενικώς πιο ισχυρού δολαρίου. Το κοινό νόμισμα πλήττεται κυρίως από ανησυχίες για το πολιτικό τοπίο στην ευρωζώνη.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,65% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,0682 δολάριο.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται πτωτικά λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και ενδεχομένως στην Ιταλία, λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει την ελληνική διάσωση, αλλά και λόγω των όγκων ομολόγων που αγοράζει κάθε μήνα η ΕΚΤ και οι οποίοι «παίζουν με τα νεύρα των επενδυτών», εξηγούν οι αναλυτές.

Το ίδιο το δολάριο έτσι κι αλλιώς ανακάμπτει από το χειρότερο ξεκίνημα χρονιάς εδώ και τρεις δεκαετίες. Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων σημειώνει μεγάλη άνοδο, της τάξης του 0,66%, στις 100,56 μονάδες.

Η στερλίνα καταγράφει σημαντική πτώση καθώς ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις εξόδου από την ΕΕ. Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,77% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στο 1,2372.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v