Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλά επτά εβδομάδων η στερλίνα

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,38% έναντι στο αμερικανικό νόμισμα, στο 1,219 δολάριο. Ο δείκτης DXY καταγράφει μικρή πτώση 0,09% στις 101,79 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρεί 0,09% έναντι του δολαρίου.

Πτωτικά κινείται η στερλίνα ενώ νωρίτερα σήμερα βρέθηκε σε χαμηλά επτά εβδομάδων έναντι του δολαρίου, ενόψει της δεύτερης ψηφοφορίας στη βρετανική άνω βουλή επάνω στους νόμους που θα δώσουν στην Τερέζα Μέι το πράσινο φως για να ενεργοποιήσει τις επίσημες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η βρετανική λίρα καταγράφει πτώση της τάξης του 0,38% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,219 δολάριο.

Η Βουλή των Λόρδων θα προσπαθήσει σήμερα να πιέσει τη βρετανική κυβέρνηση να δώσει στους βουλευτές πιο εκτεταμένη δικαιοδοσία επάνω στους όρους της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, αλλά και επάνω στην έγκριση της τελικής συμφωνίας με το μπλοκ.

Η κυβέρνηση αναμένεται να χάσει στη σημερινή ψηφοφορία, μεταδίδει το Reuters.

Το δολάριο ενισχύεται ελαφρώς και σταθεροποιείται έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, αν και παραμένει «κολλημένο» κάτω των υψηλών που άγγιξε τον Δεκέμβριο και τον Γενάρη, καθώς στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων εντείνονται οι προσδοκίες για άνοδο στα αμερικανικά επιτόκια αυτό τον μήνα.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του νομίσματος έναντι αυτού του καλαθιού υποχωρεί ελάχιστα, κατά 0,09% στις 101,79 μονάδες.

Ελαφριά πτώση καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, κατά 0,09% στο 1,0573.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v