Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλά οκτώ εβδομάδων το δολάριο λόγω Βόρειας Κορέας

Το αμερικανικό νόμισμα σταθεροποιείται σε χαμηλά οκτώ εβδομάδων, με το δείκτη DXY να καταγράφει αυτή τη στιγμή άνοδο 0,6%. Προς εβδομαδιαία άνοδο οδεύουν τα ασφαλή καταφύγια λόγω γεωπολιτικών εντάσεων.

Σε χαμηλά οκτώ εβδομάδων βρέθηκε σήμερα το δολάριο έναντι του γεν, καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, πράγμα που «σπρώχνει» τους επενδυτές ακόμη περισσότερο προς ασφαλή καταφύγια.

Αυτή τη στιγμή το αμερικανικό νόμισμα σταθεροποιείται ελαφρώς, με το δείκτη DXY να ανακάμπτει ελάχιστα κατά 0,6%, στις 93,47 μονάδες.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος το δολάριο αυτή τη στιγμή υποχωρεί κατά 0,2% στα 108,96 γεν. Λίγο νωρίτερα είχε βρεθεί μέχρι και στα 108,91 γεν, δηλαδή στα χαμηλότερά του από τις 14 Ιουνίου, όταν το είχε βυθιστεί στα 108,81.

Οι εντάσεις συνεχίζουν να τονώνουν τα ασφαλή καταφύγια, με το ελβετικό φράγκο και το γεν να σημειώνουν ανόδους έναντι του δολαρίου, τόσο για την ημέρα όσο και για την εβδομάδα.

Το ελβετικό φράγκο «κερδίζει» περίπου 1,3% έναντι του δολαρίου μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, ενώ το γεν έχει ενισχυθεί γύρω στο 1,5% το διάστημα αυτό.

Το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου κατά 0,16% στο 1,1755, ενώ η στερλίνα παραμένει αμετάβλητη στο 1,2978 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v