Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων η τουρκική λίρα

Πτώση άνω του 2% σημειώνει η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου. Οριακές μεταβολές για ευρώ-δολάριο. Ενισχύεται η στερλίνα.

Με ήπιες διακυμάνσεις κινείται το δολάριο σε σχέση με το ευρώ και το γεν με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις γεωπολιτικές εξελίξεις μετά από πληροφορίες ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για νέα βαλλιστική δοκιμή.

Επιπλέον ισχυρές πιέσεις ασκούνται στην τουρκική λίρα μετά την κλιμάκωση της διπλωματικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας.

Το δολάριο υποχωρεί οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1733 δολ. από 1,1732 την προηγούμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης από το 1,1720 δολ. έως το 1,1749.

Παράλληλα, το δολάριο σημειώνει άνοδο μόλις 0,1% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 112,67 γεν από 112,64 την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, η στερλίνα ενισχύεται έναντι του δολαρίου και συγκεκριμένα κατά 0,6% στο 1,3151 από 1,3069 την προηγούμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα κάθετη πτώση, που ξεπέρασε ακόμα και το 6%, κατέγραψε η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με τους traders μάλιστα να σβήνουν τη live πλατφόρμα τιμολόγησης, λόγω της έντονης μεταβλητότητας που προκάλεσε η κλιμάκωση της διπλωματικής έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν την επεξεργασία για νέες βίζες στην Τουρκία, μετά τη σύλληψη από τις τουρκικές αρχές υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας την περασμένη εβδομάδα.

Η είδηση της σύλληψης του διπλωματικού υπαλλήλου «έστειλε» αρχικά τη λίρα 6,6% χαμηλότερα στις 3,8533 λίρες/δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιανουαρίου.

Το απόγευμα η τουρκική λίρα υποχωρούσε 2,7% έναντι του δολαρίου, στο 3,7138 από 3,6149 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v