Σταθεροποιητικά το δολάριο με το βλέμμα στο shutdown

Με ψυχραιμία προσπαθούν να αντιδράσουν οι επενδυτές στο κλείσιμο των αμερικανικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών, που συνεχίζεται για τρίτη μέρα, την ώρα που ευρώ και στερλίνα συνεχίζουν την ανοδική πορεία της περασμένης εβδομάδας.

Το δολάριο παραμένει σταθερό, καθώς οι επενδυτές μέχρι στιγμής αντιδρούν ψύχραιμα στο κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, για τρίτη μέρα.

Ο δείκτης δολαρίου σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα κάνει ήπιες κινήσεις και βρίσκεται στα 90,673. Την προηγούμενη εβδομάδα κατέγραψε απώλειες κατά 0,4%, για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Το ευρώ σε άνοδο κατά 0,2% βρίσκεται στα 1,225 δολάρια, η λίρα επίσης ανοδικά κατά 0,3% στα 1,39 δολάρια, καθώς και την περασμένη εβδομάδα κινήθηκε ανοδικά κατά 1%. Σε σχέση με το γεν, το δολάριο κάνει μικρές κινήσεις και βρίσκεται στα 110,85 γεν ανά δολάριο.

Γιατί όμως το κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ δεν επηρεάζει τόσο το δολάριο; «Πιθανώς επειδή οι επενδυτές συνειδητοποιούν τώρα ότι τα αντίστοιχα κλεισίματα στο παρελθόν δεν είχαν τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομία ή στις αγορές των ΗΠΑ», σύμφωνα με τον Marshall Gittler, επικεφαλής στρατηγικής της ACLS Global, ο οποίος, όπως αναφέρει το MarketWatch,  παρείχε το ακόλουθο διάγραμμα που δείχνει την απόδοση του S & P 500 κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών διακοπών λειτουργίας των αμερικανικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών:

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v