Ανοδική κίνηση για το δολάριο ύστερα από έξι εβδομάδες

Ο δείκτης δολαρίου βρίσκεται 25% υψηλότερα, αλλά σε μηνιαία βάση καταγράφει απώλειες της τάξεως του 3%. Την τελευταία δεκαετία, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής κρίσης του 2008, έχει πέσει μόλις 10 φορές σε αυτή την έκταση.

Το δολάριο βρίσκεται υψηλότερα σήμερα σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα. «Βρίσκει βοήθεια από τις υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, ενώ έχουμε και τη Fed και τα στοιχεία για την εργασία αυτή την εβδομάδα», σημείωσε ο Alvin Tan, υπεύθυνος στρατηγικής στη Societe Generale, στο Λονδίνο.

Ο δείκτης δολαρίου βρίσκεται 25% υψηλότερα, στα 89,30 ύστερα από έξι συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών. Σε μηνιαία βάση καταγράφει απώλειες της τάξεως του 3%. Την τελευταία δεκαετία, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής κρίσης του 2008, έχει πέσει μόλις 10 φορές σε αυτή την έκταση, σύμφωνα με το Reuters.

Σε σχέση με το γεν, το δολάριο καταγράφει άνοδο κατά 0,3%, στα 108,95 γεν ανά δολάριο, μετά το χαμηλό των 108,28 γεν ανά δολάριο της Παρασκευής, το πιο χαμηλό από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το ευρώ είναι στο 1,2424 δολάριο, καταγράφοντας μείωση κατά 0,2%, απομακρυνόμενο από το υψηλό τριετίας του 1,2538 που άγγιξε την Πέμπτη. Η αποτυχία να παραμείνει τις τελευταίες δύο μέρες πάνω από το 1,25 δολάριο ανά ευρώ, είναι σημάδι κούρασης στο ράλι των έξι εβδομάδων, για κάποιους επενδυτές.

Η στερλίνα με απώλειες κατά 0,3%, βρίσκεται στο 1,4119 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v