Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρακτικά της Fed ανεβάζουν το δολάριο

Η δημοσίευση των πρακτικών της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας ενισχύει τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα. Ο δείκτης δολαρίου «σκαρφαλώνει» σε υψηλό δέκα ημερών. Πιο χαμηλά το ευρώ.

Σε υψηλό δέκα ημερών σκαρφαλώνει το δολάριο σήμερα, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed τον Ιανουάριο, όπου φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι σίγουροι για την αύξηση του πληθωρισμού και την ανάγκη αύξησης των επιτοκίων.

Ενισχύθηκαν έτσι οι προσδοκίες ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια υπό τη νέα ηγεσία του Τζερόμ Πάουελ τον επόμενο μήνα και ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν τουλάχιστον άλλες δύο φορές το 2018.

Τα πρακτικά έδειξαν επίσης ότι τα περισσότερα μέλη της κεντρικής τράπεζας έχουν ανεβάσει τις προβλέψεις τους για τις οικονομικές προοπτικές σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, σκαρφαλώνει στο υψηλό των 90,235. Πρόκειται για το πιο καλό σημείο από τις 13 Φεβρουαρίου.

Κίνηση που οδηγεί το αμερικανικό νόμισμα σε άνοδο μεγαλύτερη του 2% από το χαμηλό τριετίας που είχε την περασμένη εβδομάδα.

Το ευρώ βρέθηκε νωρίτερα στο πιο χαμηλό σημείο από τις 12 Φεβρουαρίου στο 1,2260 δολάριο, αλλά με σταθεροποιητικές κινήσεις φτάνει στο 1,2283.

Η στερλίνα με μικρές κινήσεις είναι στο 1,3892 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v