Μικρή υποχώρηση του ευρώ πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ

Όλη η προσοχή στραμμένη στα σημερινά συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία αναμένεται να κρατήσει τη νομισματική πολιτική αμετάβλητη, την ώρα που οι ανησυχίες για τους δασμούς έχουν λίγο ηρεμήσει και βοηθούν το δολάριο.

Κοντά στο 1,24 δολάριο κινείται σήμερα το ευρώ, καθώς το αμερικανικό νόμισμα ανακάμπτει μετά τα σχόλια του Λευκού Οίκου για πιθανές εξαιρέσεις από τους προγραμματισμένους δασμούς στις εισαγωγές και ενώ οι επενδυτές αναμένουν το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όλη η προσοχή είναι στα συμπεράσματα της ΕΚΤ, η οποία αναμένεται να κρατήσει τη νομισματική πολιτική αμετάβλητη. Το ευρωπαϊκό νόμισμα βρίσκεται στο 1,2384 δολάριο, με μικρές απώλειες 0,2%.

Ο δείκτης δολαρίου με μικρά κέρδη 0,1% είναι στα 89,75. Οι ανησυχίες για τους δασμούς έχουν λίγο ηρεμήσει αλλά κάποιοι επενδυτές έχουν ακόμη φόβο, βλέποντας τη προστατευτική στάση του Αμερικανού Προέδρου.

Ο Daisuke Karakama, επικεφαλής οικονομολόγος της Mizuho Bank στο Τόκιο, είπε ότι αν και η αγορά συναλλάγματος είναι δύσκολο να προβλεφθεί, το δολάριο «σχεδόν σίγουρα θα αποδυναμωθεί» αν αυτό είναι που θέλουν οι ΗΠΑ να συμβεί.

«Σε συνδυασμό με τους δασμούς, η αποδυνάμωση του δικού σου νομίσματος γίνεται ένα όπλο σε έναν εμπορικό πόλεμο», σημείωσε.

Η στερλίνα υποχωρεί 0,2% και φτάνει στο 1,3878 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v