Το ρούβλι αντιμέτωπο με τη χειρότερη εβδομάδα από το 1999

Το ρωσικό νόμισμα υποχωρεί 2%, φτάνοντας τα 64,5 ανά δολάριο. Η σημερινή πτώση έρχεται μετά τις απώλειες της Δευτέρας και της Τρίτης, που συνολικά οδήγησαν το ρούβλι 9,9% χαμηλότερα.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες και οι νέες αμερικανικές κυρώσεις ρίχνουν το ρωσικό νόμισμα και σήμερα.

Το ρούβλι υποχωρεί 2%, φτάνοντας τα 64,5 ανά δολάριο. Η σημερινή πτώση έρχεται μετά τις απώλειες της Δευτέρας και της Τρίτης, που συνολικά οδήγησαν το ρούβλι 9,9% χαμηλότερα.

Πρόκειται για την πιο απότομη πτώση από το 1999, χειρότερη και από την εικόνα του 2014, χρονιά που κατέρρευσε η τιμή του αργού και η Ρωσία προχώρησε στην προσάρτηση της Κριμαίας.

Οι αμερικανικές κυρώσεις κατά ρωσικών εταιρειών, επιχειρηματιών και αξιωματούχων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα αναμένονται να έχουν περιορισμένη οικονομική επίπτωση, αλλά οι ανησυχίες των επενδυτών αυξάνονται, σύμφωνα με τον Dmitry Polevoy, επικεφαλής οικονομολόγο της ING για τη Ρωσία.

Σε… ελεύθερη πτώση βρέθηκε και το ρωσικό χρηματιστήριο, με τον δείκτη Moex να υποχωρεί τη Δευτέρα 8,3%, πριν ανακάμψει 4% την Τρίτη σε μία συνεδρίαση με υψηλή μεταβλητότητα. Σήμερα ενισχύεται 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v