Στο χαμηλότερο σημείο του 2018 το ευρώ

Το κοινό νόμισμα υποχωρεί 0,5%, φτάνοντας στο 1,1898 δολάριο, ενώ η υποχώρηση τον Μάιο αγγίζει το 1,4%. Σε σχέση με τη στερλίνα, διολισθαίνει 0,45%. Τα απογοητευτικά στοιχεία της ευρωζώνης έρχονται σε αντίθεση με τα δυνατά δεδομένα από τις ΗΠΑ.

Υποχωρεί το ευρώ σήμερα, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο του 2018, με τους αναλυτές να επικεντρώνονται σε οικονομικά δεδομένα που έρχονται σε αντίθεση με ισχυρά στοιχεία από την Αμερική.

Το κοινό νόμισμα υποχωρεί 0,5%, με ένα ευρώ να ισούται με 1,1898 δολάριο. Το ευρώ υποχωρεί 1,4% τον Μάιο. Σε σχέση με τη στερλίνα, διολισθαίνει 0,45%, στις 0,8802 πένες.



Τα δεδομένα της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης κατέβασε ρυθμό. Την ίδια ώρα, οι έρευνες για το δεύτερο τρίμηνο δίνουν μία υποτονική εικόνα, καθώς στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα έδειξαν ότι το επενδυτικό κλίμα συνεχίζει να υποχωρεί.

Παράλληλα, μείωση σημειώθηκε και στις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, υποδηλώνοντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κατεβάζει... ταχύτητα.

Από την άλλη πλευρά, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή ήταν δυνατά, ενώ το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε τον Μάρτιο περισσότερο από το αναμενόμενο, φτάνοντας στο 3,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v