Κινεζική στήριξη απομακρύνει το ευρώ από το χθεσινό χαμηλό

Την ίδια ώρα, το δολάριο χάνει το μομέντουμ, αφότου ο Αμερικανός Πρόεδρος απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, με επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα. Κέρδη για τη στερλίνα.

Ανοδική κίνηση σημειώνει σήμερα το ευρώ, αν και οι υπόνοιες για οικονομική επιβράδυνση στην ευρωζώνη διατηρούν το νόμισμα σε πορεία για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, σε σχέση με το δολάριο.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα πήρε στήριξη από την έκφραση εμπιστοσύνης της Κίνας. Ο Πρωθυπουργός της χώρας Λι Κετσιάνγκ σημείωσε ότι η Κίνα είναι μακροπρόθεσμος και υπεύθυνος επενδυτής στο ευρώ, ενώ εξέφρασε τις ελπίδες να βγει το νόμισμα δυνατό και σταθερό παρά την περιστασιακή κρίση χρέους στην Ευρώπη. Με ημερήσια κέρδη 0,3%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,1733 δολάριο.

«Φαίνεται ότι η επιβράδυνση που είδαμε στο πρώτο τρίμηνο στην Ευρώπη μπορεί να έχει ενδείξεις διάχυσης στο δεύτερο τρίμηνο και μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ευρύτερης οικονομικής δυσκολίας», σημειώνει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC,  Michael Heson.

Την ίδια ώρα, το δολάριο χάνει το μομέντουμ, αφότου ο Αμερικανός Πρόεδρος απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, με επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα.

Ο δείκτης δολαρίου, με ημερήσιες απώλειες 0,2% διαμορφώνεται στα 93,75, ενώ το δολάριο υποχωρεί 0,3% σε σχέση με το γεν, φτάνοντας στα 109,73 γεν ανά δολάριο.

Η στερλίνα, με κέρδη 0,3%, φτάνει στο 1,3397 δολάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v