Τα σχόλια Τραμπ για το Brexit ρίχνουν τη στερλίνα

Στο πρωινό trading, στο Λονδίνο, το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί στο 1,3118 δολάριο. Οι αγορές ανησυχούν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαιτήσει περισσότερες υποχωρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, πριν προχωρήσει στη συμφωνία για το Brexit.

Απώλειες 0,7% σημειώνει η στερλίνα σήμερα φτάνοντας σε χαμηλό 1-1/2 εβδομάδων, καθώς η άνοδος του δολαρίου και τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ επηρεάζουν αρνητικά το νόμισμα.

Η συμφωνία που ετοιμάζεται να συνάψει η Μέι, διατηρώντας στενή εμπορική σχέση με την ΕΕ, «πιθανότατα θα σκοτώσει» κάθε ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών μεταξύ του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον, εξήγησε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Στο πρωινό trading, στο Λονδίνο, η στερλίνα υποχωρεί στο $1,3118, στο πιο χαμηλό της σημείο από τις 3 Ιουλίου. 

Οι αγορές ανησυχούν επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαιτήσει περισσότερες υποχωρήσεις από τη Βρετανία, πριν προχωρήσει στη συμφωνία για το Brexit, με τους επόμενους μήνες να χαρακτηρίζονται από πολιτική αβεβαιότητα.

Το ευρώ υποχωρεί 0,4% στο 1,1625 δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου με ημερήσια κέρδη 0,3% φτάνει στα 95,16. Σε σχέση με το γεν, το δολάριο κερδίζει 0,2% και αλλάζει χέρια στα 112,70 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v