Fed και εμπόριο ενισχύουν το δολάριο

Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο, μετά την απότομη πτώση αυτή την εβδομάδα, στην οποία οδήγησαν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά των αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed. Ηπιες κινήσεις και για την τουρκική λίρα.

Fed και εμπόριο ενισχύουν το δολάριο

Φρένο στο ράλι των τελευταίων ημερών πατάει το ευρωπαϊκό νόμισμα την Τετάρτη, καθώς οι αγορές αναμένουν τα νέα από τη δημοσίευση των αρχείων της τελευταίας συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Στο επίκεντρο και οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.

Το δολάριο σταθεροποιείται, μετά την απότομη πτώση αυτή την εβδομάδα, στην οποία οδήγησαν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά των αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed.

«Φαίνεται ότι η Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο και μετά τον Δεκέμβριο. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα διστάσει να προχωρήσει», είπε ο Niels Christensen, αναλυτής της Nordea.

Το ευρώ ενισχύεται οριακά, στο 1,1572 δολάριο, το αμερικανικό νόμισμα σε σχέση με το γεν κερδίζει 0,1%, στα 110,41 γεν ανά δολάριο, ενώ η στερλίνα σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,2%, στο 1,2882 ανά δολάριο. Ο δείκτης δολαρίου με θετική κίνηση 0,1%, φτάνει στα 95,33.

Πώς κινείται η τουρκική λίρα

Σταθεροποιητικά κινείται η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου την Τετάρτη, μετά τις δηλώσεις του συμβούλου ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Τζον Μπόλτον, ο οποίος τόνισε ότι η Τουρκία έκανε «μεγάλο λάθος» που δεν απελευθέρωσε τον Αμερικανό πάστορα.

Το τουρκικό νόμισμα – με ήπιες κινήσεις - διαμορφώνεται στις 6,0889 λίρες ανά δολάριο.

«Κάθε μέρα που περνάει, αυτό το λάθος συνεχίζεται, αυτή η κρίση θα μπορούσε να τελειώσει αμέσως, εάν έκαναν το σωστό, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, μέρος της Δύσης και το απελευθέρωναν… χωρίς όρους», διευκρίνισε, σύμφωνα με το Reuters.

Ο πάστορας, που έχει ζήσει στην Τουρκία για δύο δεκαετίες, κρατείται τους τελευταίους 21 μήνες με κατηγορίες τρομοκρατίας, τις οποίες αρνείται, ενώ σήμερα βρίσκεται υπό κατ’ οίκον κράτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v