Υποχωρεί η στερλίνα μετά την BoE

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί στα 1,3166 δολάρια από 1,325 δολάρια προηγουμένως.

H στερλίνα διαγράφει τα κέρδη της Πέμπτης, μετά την απόφαση της BoE να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια και να υποβαθμίσει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη. 

Η κεντρική τράπεζα μείωσε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας φέτος και την επόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα, αναμένει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 1,7% το 2017 και 1,6% το 2018, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση κατά 1,9% και 1,7% αντίστοιχα.

H επιτροπή νομισματικής πολιτικές ανέφερε ακόμα ότι προβλέπει δύο επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων τα επόμενα τρία χρόνια, μια παραπάνω από ότι ανέμενε προηγουμένως. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Μαρκ Κάρνεϊ, και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι βλέπουν την πρώτη αύξηση στο τρίτο τρίμηνο του 2018.

Πτώση 0,4% σημειώνει η στερλίνα μετά την ανακοίνωση. Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί στα 1,3166 δολάρια από 1,325 δολάρια προηγουμένως.

Η στερλίνα έχει ενισχυθεί πάνω από 2% έναντι του δολαρίου σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω των προσδοκιών ότι η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει την σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Χαμηλότερα κινείται το ευρώ, σημειώνοντας μικρή πτώση έναντι του δολαρίου μετά τη χθεσινή άνοδο σε υψηλά 2,5 ετών.

Η ισοτιμία με το αμερικάνικο νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,184 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v