Ανακάμπτει το Brent πάνω από τα $112/βαρέλι

Η τιμή του μαύρου χρυσού καλύπτει το χαμένο έδαφος των τελευταίων δύο συνεδρίασεων.

Πάνω από τα 112 δολάρια ανά βαρέλι ενισχύθηκε η τιμή του πετρελαίου Brent μετά την κάθετη πτώση των τελευταίων δύο ημερών και ενώ όλα δείχνουν πως απομακρύνεται ο κίνδυνος επέμβασης στη Συρία. 

Κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις και με τη ρωσική πρόταση επί τάπητος για διεθνή έλεγχο των χημικών όπλων της Συρίας, η τιμή του μαύρου χρυσού υποχώρησε περισσότερο από 4% στα 110,59 δολ. ανά βαρέλι. Η σημερινή ανάκαμψη όμως, φέρει την τιμή Brent στα 112,35 δολ. ανά βαρέλι με άνοδο 1,10 δολ. Στην αμερικανική αγορά, η τιμή του αργού ενισχύεται κατά 37 σεντ, στα 107,76 δολ ανά βαρέλι. Ο πρόεδρος Ομπάμα άλλωστε, δηλώνει ότι τα αμερικανικά πολεμικά πλοία θα παραμείνουν στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί τι μέλλει γενέσθαι με το νέο ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας που ζητά η Γαλλία.

"Δεν έχουν ακόμη λυθεί όλα τα προβλήματα αναφορικά με τη Συρία, εξακολουθούν να υπάρχουν αβεβαιότητες" δήλωσε ο Κεν Χασεγκάβα, της Newedge Japan και συμπλήρωσε: "το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο όμως και η προσοχή των αγορών επιστρέφει στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ". Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις τόσο του Bloomberg όσο και του Reuters, η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά πως η πρώτη κίνηση μείωσης της ποσοτικής χαλάρωσης από τη Fed θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v