Πετρέλαιο: Οριακά πάνω από $97/βαρέλι το Brent

Πτωτικά για έκτη ημέρα κινείται το πετρέλαιο. Οριακά πάνω από τα $97 δολ. ανά βαρέλι. Η ΙΕΑ ψαλιδίζει τις προβλέψεις της για τη διεθνή ζήτηση μαύρου χρυσού. Η επιβράδυνση σε ευρωζώνη και Κίνα και η σχιστολιθική επανάσταση στις ΗΠΑ.

Κάθετη πτώση καταγράφει η τιμή του μαύρου χρυσού, καθώς η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας ψαλιδίζει τις προβλέψεις της για τη διεθνή ζήτηση πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, η τιμή πετρελαίου Brent κινείται πτωτικά για έκτη συνεχή ημέρα και διαμορφώνεται στα 97,12 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα υποχώρησε στα 96,97 δολ. ανά βαρέλι που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Απριλίου του 2013. Η τιμή του WTΙ υποχωρεί κατά 1% στα 90,73 δολ ανά βαρέλι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2013.

Πτωτικά κινείται και η τιμή του χαλκού που υποχωρεί κατά 1,3% στα 6,783 δολ. ανά βαρέλι.

Η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας τόνισε πως η επιβράδυνση της ζήτησης για μαύρο χρυσό είναι «αξιοσημείωτη» εξηγώντας ότι οφείλεται στην οικονομική επιβράδυνση της Κίνας και της ευρωζώνης. "Αν και οι συγκρούσεις στο Ιράκ και τη Λιβύη δεν υποχωρούν, ο αντίκτυπός τους στις ισορροπίες της διεθνούς αγοράς πετρελαίου και τις τιμές παραμένει περιορισμένος, καθώς αποδυναμώνεται η ανάπτυξη της ζήτησης ενώ υπάρχει επαρκής προσφορά" προσέθεσε. Επισημαίνει ότι η ζήτηση για μαύρο χρυσό κατά το δεύτερο τρίμηνο βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο δυόμισι ετών. Συνολικά για το 2014, η ΙΕΑ αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ζήτησης κατά 65.000 βαρέλια ημερησίως στα 900.000 βαρέλια ημερησίως. Παράλληλα, μείωσε τις προβλέψεις του 2015 κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως, στα 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v